Her er regeringens nye skatteudspil

Her er regeringens nye skatteudspil

Regeringen kom tirsdag med et skatteudspil, der skal sænke skatten på arbejde og afgifter på biler med 23 milliarder kroner. Få overblikket lige her.

23 milliarder. Så meget vil regeringen sænke afgifter og skatter med i et nyt skatteudspil, som blev præsenteret tirsdag.

I skatteudspillet kan man læse, at en HK’er med en årsindkomst på 215.000 kroner om året vil få en skattelettelse på 7,1 procent, en direktør med en årsindkomst på lidt over en million kroner vil få en skattelettelse på 5,7 procent, en LO’er med en årsindkomst på 361.000 kroner vil få en skattelettelse på 3,7 procent, mens en funktionær med en årsindkomst på 522.000 kroner vil få en skattelettelse på 3,9 procent. De økonomiske virkninger af udspillet afhænger altså blandt andet af indkomst.

Et nyt jobfradrag

I skatteudspillet fra regeringen kan man læse, at regeringen ønsker at indføre et nyt jobfradrag. Det nye fradrag skal give skattelempelser på op til 4.500 kroner. Det forslag henvender sig til danskere, som er fuldtidsbeskæftigede, men har lave indkomster. Med det forslag ønsker regeringen at øge gevinsten ved at arbejde.

Beskæftigelsesfradrag

I udspillet beskriver regeringen, at den ønsker at øge incitamenterne for at gøre en ekstra indsats. Det ønsker regeringen at gøre ved at fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget i små bidder frem mod 2023. Det betyder at arbejdsindkomster over 351.200 skal betale mindre i skat.

Socialt frikort

Regeringen vil afsætte penge til at indføre et såkaldt socialt frikort fra 2018-2020. Idéen bag det tiltag er, at de mest udsatte danskere får muligheden for at tjene et beløb skattefrit. Et socialt frikort har været en af Liberal Alliances mærkesager, som mener, at det vil hjælpe socialt udsatte danskere med at komme ind på arbejdsmarkedet.

Topskatten

Regeringen har allerede aftalt en forhøjelse af topskattegrænsen. I det nye skatteudspil indfases den grænse hurtigere og rykkes til 2018. Grænsen forhøjes med 12.000 kroner og vil reducerer antallet af danskere som betaler topskat de næste fire år.

Det bliver billigere at købe bil

Registreringsafgiften for biler er blevet sænket ved de seneste to finanslove. Det sker igen i det nye skatteudspil, hvor regeringen vil sænke registreringsafgiften til 100 procent. Hvis man køber en bil i dag, betaler man 105 procent i registreringsafgift af de første 106.600 kroner. Af den del af prisen, som overstiger de 106.600 kroner skal der betales en registreringsafgift på 150 procent.

Det vil regeringen gøre op med, og vil indføre en registreringsafgift på 100 procent. Det er en flad afgift som forbliver fast uanset, hvad bilen måtte koste.

Og hvad betyder det så? Det betyder, at hvis man køber Danmarks mest købte bil, som er en Peugeot 208, så betaler man i dag 150.000 kroner for den bil. Med regeringens forslag ville prisen være 145.000 kroner, og man ville altså have sparet 5.000 kroner.

Ifølge regeringens hjemmeside vil det ”øge vækstmulighederne og beskæftigelsen”. På den måde ønsker regeringen altså at forstærke det økonomiske opsving. Man kan desuden læse, at regeringen mener, at udspillet vil øge arbejdsudbuddet med ca. 7.600 personer.

Alle skattelettelserne og lempelserne indfases i perioden 2018-2023.

Hvis du vil læse mere om udspillet, kan du klikke dig videre lige her: https://www.regeringen.dk/nyheder/skattereform-2017/

Comments are closed.